Weekly Report From Sat. October. 10th. .. 2015
For the important News of the world
( in English, Farsi and Hebrew )
Please visit us every day
editor's name
חברים יקרים
בשל בעיות טכניות וחוסר
צוות נאות, האתר יהיה
סגור עד להודעה חדשה
دوستان عزیز
به علت نقص فنی و همچنین
کمبود کادر لازم،
سایت تا ا اطلاع ثانوی
تعطیل خواهد بود
*********************
Contact, تماس، צרו קשר
Sunday, April 27, 2008
ببهانه روز کارگر : ۹۷ سال قبل سندیکای » دلاکان حمامها « در ایران ! و اکنون ۳۰ سال بعد از شعارهای انقلاب ، چه کسانی بازرگانان و صنعتگران کشور هستند؟!.
مراسمی در یکی از حمامهــــای عمومی مردانه در استانبول /
ترکیه که کم و بیش ما را بیاد گذشته های خودمان میاندازد !.
بیست و هشتم اپریل ۲۰۰۸
تهیه و تنظیم
داویــــــــــــد
برگرفته از وبلاگ پویا ،
http://www.pouyashome.com/weblog/
نوشته ای کوتاه در باره ی روز کارگر
در اول ماه مه ۱۸۸۶ کارگران شیکاگو برای ۸ ساعت کار روزانه تظاهرات گسترده ای کردند که توسط پلیس سرکوب شد. روز اول ماه مه بعنوان روز جهانی کارگر اعلام شد و بصورت سمبلی برای مبارزات کارگران برای دستیابی به حقوقشان در آمد.
در کشورهای پیشرفته ی سرمایه داری به دلیل مبارزه اتحادیه های نیرومند کارگری و فعالیت آزاد احزاب چپ و سوسیالیست، تعطیلی و مراسم روز اول ماه مه بصورت قانون در آمده است و هر سال تظاهرات و مراسم بزرگی بر پا می شود که حالت جشن و شادی اتحاد و مبارزه ی مشترک دارد.
روز کارگر ۱۸۸۶ شیکاگو
در کشورهایی مثل کشور ما، برگزاری علنی و آزادانه روز اول ماه مه تابعی از میزان فشار حکومتهای زیر فشار افکار عمومی حکومت مجبور به پذیرش دیکتاتوری بوده است. بلافاصله پس از انقلاب بهمن یا اگر درست تر گفته باشم تحمل برگزاری روز کارگر شد. هر چند که کشته شدن مرتضی مطهری و اعلام روز معلم بهانه ای شد برای کمرنگ کردن روز کارگر در رسانه های عمومی.
من فکر می کنم در کشورهایی مثل کشور ما روز اول ماه مه پیش از هر چیز سمبل مبارزات همه ی مردم محرومی است که برای دستیابی به عدالت اجتماعی تلاش می کنند. باز هم به نظر من بدون تردید در صف تظاهرات و در مراسم اول ماه مه در کنار کارگران، کارمندان و معلمان و کارکنان زحمتکش بخش خدمات مثل پرستاران جای دارند. اول ماه مه روز همه ی مردمی است که بوسیله ی مافیای اقتصادی بهره کشی می شوند.
حمام عمومی زنانه در قدیم !. مطمعن نیستم اگر دلاکهــــــــــــای زن نیز عضو
سندیکای تازه تاسیس دلاکها در ۹۷ سال پیش در ایران خودمان بوده باشند !!.
تظاهرات اول ماه مه بمناسبت روز جهانی کارگر در اسرائیل ۱ می ۱۹۴۹
آن زمانی که کارگران شیکاگو دست به تظاهرات زدند جامعه ی ما هنوز از شکل سنتی بدر نیامده بود. بسیاری از ایرانیان مهاجر بصورت کارگر غیر حرفه ای در سرزمینهای آسیایی روسیه بخصوص آذربایجان و باکو و قفقاز کار می کردند که به گواهی کسانی مثل زین العابدین مراغه ای در وضعیت وحشتناک فقر و بدبختی زندگی می کردند.
با وارد شدن و افزایش کارخانه ها، کارگران ماهر و بخصوص کارگران چاپخانه ها اولین اتحادیه های کارگری را در سال ۱۲۹۰ شمسی یا ۱۹۱۰ میلادی در تهران تشکیل دادند.
روز کارگر در جهان سوم ۱۹۴۹
در سال ۱۳۰۰ شمسی شورای مرکزی اتحادیه های کارگری از ۹ اتحادیه ی کوچکتر تشکیل شد. این اتحادیه ها عبارت بودند از " کارکنان چاپخانه ها، داروسازها، کفاش ها، حمامی ها (دلاکها)، نانوایی ها، کارگران ساختمان، کارگران شهرداری، خیاط ها و کارگران بافنده" *. همین اتحادیه سه سال بعد توانست مراسم روز اول ماه مه را برگزار کند که در تهران ۲۰۰۰ نفر در آن مراسم شرکت کردند.
اما قدیمی ترین مراسم روز اول ماه مه که به آن برخورد کردم، در خاطرات اردشیر آوانسیان آمده است که از برگزاری باشکوه این مراسم توسط کارگران ماهیگیر بندر انزلی در سال ۱۹۲۲ یاد می کند که به سال شمسی می شود ۱۳۰۲ .
2008.04.28
، »» گزارش فيگارو از فعالیت های سپاه
بازرگانــان و صنعتگــــران جديد ايران
چه کسانی هستند ««
بر گرفته از
ژرژ مالبــرونــو / فیگارو
ترجمه علی جواهر فروش
عکس قديمي اي را نشانم مي دهد که به زمان انقلاب اسلامي در سال ۱۹۷۹ بازمي گردد. مقدم کنعاني و چند تن ديگر از پاسداران با افتخار به دور قهرمان خود، آيت الله خميني، حلقه زده اند. ۳۰ سال بعد از آن دوران، اين پاسدار سابق همچنان ريش دارد. او اکنون به تجارت روي آورده و در دفتر خود در شمال تهران پذيراي من مي شود.
ارم سپاه پاسداران
مقدم کنعاني ۵۲ ساله که مدرک مهندسي خود را، پس از جدا شدن از جبهه و جنگ، از انگلستان گرفته مي گويد: "درواقع پاسداران بودند که کشور را پس از جنگ با عراق بازسازي کردند و اين موقعيت به آنها مشروعيت در هر زمينه اي را مي دهد. طبيعي است که نفوذ آنها در کشور زياد باشد." او به عنوان بيانگزار يک جنبش اکولوژيک خط فکري ديگري را نيز نشان مي دهد.
انيس نقاش، يک از فعالان سابق که او نيز به تجارت روي آورده، در اين رابطه مي گويد: "مزيت دوگانه پاسداران باعث شده تا حوزه فعاليت آنها گسترده تر از حوزه فعاليت آيت الله ها، که يکي ديگر از ستون هاي حکومت هستند، باشد." سال گذشته، شرکت مهندسي کنعاني قراردادي را با شرکت فرانسوي ويترول منعقد نمود. هدف اين قرارداد، احداث يک خط راه آهن سريع السير بين تهران و مشهد بود که امروز منتفي شده است.
در زمان رياست جمهوري احمدي نژاد، تعداد پاسداراني که به تجارت روي آورده اند بسيار افزايش يافته. دامنه فعاليت هاي قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا، به عنوان امپراطوري پاسداران، از بانکداري و توريسم گرفته تا تلفن همراه گسترده است و بيش از ۲۵۰ پروژه صنعتي در حال ساخت دارد که به اين تعداد مي توان ۱۲۲۰ پروژه تکميل شده از سال ۱۹۹۰ را نيز افزود. ولي انتقادات از زماني آغاز شد که اين "نهاد معاف از ماليات" به حوزه استراتژيک نفت و گاز وارد شد. رقباي احمدي نژاد او را به اين مسأله متهم مي کنند که به دوستانش در وزارت نفت پيشنهاد دو قرارداد مهم به ارزش ۴ ميليادر دلار را داده است؛ و البته بدون آگهي مناقصه. قرارداد ديگري نيز به همين منوال درخصوص ساخت بخشي از متروي تهران توسط پاسداران به امضاء رسيد [به ارزش ۴/۲ ميليارد دلار ] .
ولي نبايد فراموش کرد که هر کوه يخي قسمت پنهان نيز دارد: ۶۰ بندر صادرات و واردات که به طور مخفي توسط سپاه اداره مي شود؛ فرودگاهي حفاظت شده در غرب تهران که کالاهاي حساس از آن عبور مي کند؛ قاچاق پرمنفعت مشروبات الکلي از طريق بندرعباس که هر روز يک کانتينر از آن توسط سپاهيان انقلاب اسلامي به فروش مي رود.
يک بازرگان غربي در اين خصوص مي گويد: "زماني که من در سال ۱۹۹۱ براي تأسيس يک شرکت به ايران رفتم، ناگهان متوجه شدم که يک شرکت رقيب اقدام به وارد کردن ۳۰۰ دستگاه راديولوژي کرده. در حقيقت اين سپاه بود که به واسطه يک شرکت صوري اقدام به اين کار کرده بود." و البته در زمان رياست جمهوري احمدي نژاد ديگر نيازي به شرکت هاي صوري نيست. در صورتي که در دوره محمد خاتمي، رييس جمهور اصلاح طلب، سپاه پاسداران از بخش هاي مهم صنعتي و اقتصادي خارج شده بود، ولي امروز در حال جبران آن دوران برآمده و مي توان اينگونه تعبير کرد که در حال انتقام گيري است. در طول دوره حيات انقلاب اسلامي، سپاه پاسداران تا اين حد در عرصه هاي مختلف کشور حضور نداشته. يکي از اطرافيان خاتمي مي گويد: "آنها قدرت را در دست گرفتند و اين براي آينده مملکت خطرناک است."
موشک هاي بالستيک و برنامه هسته اي مخفي
نيمي از وزیران کابينه احمدي نژاد را سپاهيان سابق و اعضاي سازمان هاي اطلاعاتي تشکيل مي دهند. ۸۰ نماینده از ۲۹۰ کرسي نيز پاسدار هستند. به علاوه، از بغداد تا سازمان ملل در نيويورک نيز برخي از نماينده هاي ديپلماتيک متعلق به اين گروه اند. ولي هسته تمامي اين فعاليت ها در يک بخش نهفته است: کنترل عملياتي بر برنامه هاي ساخت موشک هاي بالستيک شهاب که به راحتي قادر است اسراييل را مورد هدف قرار دهد و همچنين برنامه نظامي اتمي و در عين حال مخفي که موضوع اصلي مشاجرات با غرب است.
يک ديپلمات مي گويد: "برنامه هسته اي مظهر قدرت بين فراکسيون هاي ايراني است. سپاه با کنترل اين بخش، بين قدرت خود و قدرت آيت الله ها تعادل برقرار مي کند. و البته آيت الله ها نيز روي ولايت فقيه تأکيد دارند."
آيت الله خميني که از سپاهيان خواسته بود به سياست کاري نداشته باشند، اکنون بي شک روح نا آرامي دارد. ولي اگر سپاهيان موفق شده اند تا به بالاترين درجات دولتي برسند، تنها براي دفاع از يک هدف واحد بوده: مقابله با هرگونه پيشرفت دموکراتيک که مي تواند بقاي جمهوري اسلامي را به خطر بيندازد.
در دوران خاتمي، پاسداران دو بار از لاک خود خارج شدند تا هشدارهايي بدهند: اين هشدارها در زمان تظاهرات دانشجويي سال ۱۹۹۹ انجام شد، يعني در زماني که ۲۴ فرمانده نظامی تأکيد کردند ديگر "نمي توانند اين وضعيت را تحمل کنند". و چند سال بعد در تاریخ ۸ ماه می ۲۰۰۴ ، تنها چند ساعت پس از افتتاح رسمي فرودگاه امام خميني در تهران، يگاني از پاسداران ، جنجالي به راه انداختند و دستور بسته شدن اين فرودگاه را صادر کردند؛ آنان اظهار داشتند که حضور شرکت ترکيه اي که به همراه يک شرکت ايراني وظيفه ساخت تأسيسات اين فرودگاه را برعهده داشته ، "تهديدي براي امنيت کشور" است. در حقيقت، پاسداران از اين واهمه داشتند که قاچاق برخي کالاهاي حساس را از دست بدهند.
محاسبه اشتباه
ولي احمدي نژاد با خارج کردن پاسداران از پشت صحنه، سپاه را در مرکز تحريم هاي بين المللي قرار داد. پاسداران بدون وام هاي خارجي نمي توانند در پروژه متروي تهران يا بخش نفت و گاز پيشروي کنند و از اين پس از اين بخش ها محروم خواهند بود. به همين دليل، بانک فرانسوي "سوسيته ژنرال" که سرمايه گذاري در پروژه عظيم گسترش حوزه گازي پارس جنوبي [واگذار شده به سپاه] را عهده دار شده بود، مجبور شد انصراف دهد.
ايالات متحده که نام سپاه پاسداران را در ليست سازمان تروريستي گنجانده در اين خصوص مي گويد: "کار کردن با سپاه به مانند کار کردن با تروريست هاست."
امير طاهري، تحليلگر ايراني مي گويد: "محاسبات اشتباه انجام شده است."
برنارد هورکاد، محقق در امور ايران و استاد دانشگاه در پاريس ، اظهار مي دارد: " اشخاصي مانند باقر قاليباف، شهردار تهران، به لطف گذشته نظامي شان قادرند، بر خلاف خاتمي، روابط با غرب را به صورت عادي برگردانند. آنها اين امکان را دارند که سياست عمل گرايانه خود را اجرا کنند."
No comments:
Post a Comment