Weekly Report From Sat. October. 10th. .. 2015
For the important News of the world
( in English, Farsi and Hebrew )
Please visit us every day
editor's name
חברים יקרים
בשל בעיות טכניות וחוסר
צוות נאות, האתר יהיה
סגור עד להודעה חדשה
دوستان عزیز
به علت نقص فنی و همچنین
کمبود کادر لازم،
سایت تا ا اطلاع ثانوی
تعطیل خواهد بود
*********************
Contact, تماس، צרו קשר
Wednesday, October 24, 2007
Golden Statue for Iranian short film maker !! برندگان فستیوال فیلم های کوتاه ایرانی در نیویورک
بــــر گرفتـــــــه از : بخش رادیو سیتی / رادیو زمانه
برندگان فستیوال فیلم های کوتاه ایرانی در نیویورک
بیست و چهارم اکتبر ۲۰۰۷
تهیه و تنظیم : داوید
تندیس طلائـــــــــي بـــــــرای * فصــــــــــل خـــــــــاک * اثـــــــر شاهــــــــــرخ بحـــــــــرالعمـــــومــــــــی
فیلم داستانی فصل خاک ساخته شاهرخ بحرالعلومی تندیس طلائی و جایزه نقدی ۳۰۰۰ دلاری نخستین فیلمهای ایرانی در نیویورک را دریافت کرد . در این فستیوال که از ۱۹ تا ۲۱ اکتبر در مرکز اسیائی نیویورک در منهتن برگزار شد ۲۱ فیلم کوتاه از ساخته های فیلمسازان ایرانی و خارجی از سراسر جهان به نمایش در امد .
فیلم «فصل خاک» داستان زندگی مرد آجرپزی است که دچار بیماری آسم می شود و فرزندان او به ناچار کار او را به عهده می گیرند. فیلمنامه این فیلم نوشته بهمن قبادی است و کارگردان آن سال ها دستیار مسعود کیمیایی در فیلم های سلطان، اعتراض و فریاد بوده و اکنون در کانادا زندگی می کند .
علاوه بر فصل خاک ، فیلم کوتاه * فقط انتظار * ساخته حامی رمضان از فنلاند به عنوان بهترین فیلم داستانی کوتاه شناخته شد و جایزه دو هزار دلاری فستیوال را دریافت کرد. فقط انتظار فیلمی بدون کلام است که بر اساس تجربه شخصی فیلمساز و زندگی او در اردوگاه پناهندگان در یوگسلاوی ساخته شده است .
امیر، پسر کوچکی است که با پدرش در کمپ زندگی می کند و روزهای عذاب آور دی پورت شدن را انتظار می کشد. فیلم تصویری تکان دهنده و دردناک از موقعیت پناهندگان در جهان امروز است. صحنه ای که پدر امیر، رگ دستش را با تیغ می برد بسیار دل خراش و دردآور است .
حامی رمضان فیلمساز ایرانی مقیم انگلستان است که در رشته فیلم و ویدیو درس می خواند. وی سال ها به عنوان پناهنده در فنلاند زندگی کرده است
جایزه بهترین فیلم مستند فستیوال (دو هزار دلار) به فیلم «زیر خاک خانه پدری» ساخته ناصر زراعتی نویسنده، منتقد و فیلمساز ایرانی مقیم سوئد تعلق گرفت. این فیلم درباره تجربه تلخ روشنفکران و نیروهای سیاسی ایران در سال های دهه ۶۰ است . در روز هایی که آن ها از ترس دستگیر شدن، کتاب ها، مجله ها ، روزنامه ها و یادداشت هایشان را زیر خاک دفن می کردند .
جایزه ویژه هیأت داوران نیز به طور مشترک به فیلم های «حرف زدن ماهی» ساخته حسن صلح جو و « اما اگر بهار نیاید» ساخته علیرضا درویش اهدا شد. «حرف زدن ماهی» فیلمی درباره عشق دوران کودکی است. سیمون کودکی است که پدر و مادرش هر دو کار می کنند و دختر جوان و زیبایی در نبود آن ها از او پرستاری می کند. آن ها رابطه دوستانه خوبی با هم دارند؛ اما سیمون به تدریج عاشق دختر می شود تا این که یک روز او را می بیند که پسر جوانی را در خیابان می بوسد. پس از آن است که حسادت آغاز می شود و رابطه خوب آن ها رو به تیرگی می رود .
حسن صلح جو از فیلمسازان قدیمی فیلم های کوتاه است و فیلم کوتاه زیبای فصل شب او جوایز زیادی از فستیوال های فیلم به دست آورده است. وی هم اکنون مقیم لندن است و تهیه کننده بخش فارسی بی بی سی است .
«اما اگر بهار نیاید» نیز فیلم انیمیشنی در باره سفر یک زن در جستجوی خویشتن، رؤیاها و جایگاه واقعی اش در میان امور غیرممکن است.
جایزه هزار دلاری بنیاد زیبا (یکی از اسپانسرهای اصلی این فستیوال) نیز به فیلم «بیستون و رازهایش» ساخته کتایون افروز فیلمساز ایرانی مقیم آمریکا تعلق گرفت. این فیلم، مستندی در باره کتیبه داریوش است. کتایون افروز فارغ التحصیل فیلم و تلویزیون است و قبلاً فیلم «ابیانه، دهکده سرخ» را ساخته است.
ریچار پنا رئیس هیأت انتخاب فستیوال نیویورک، گادفری چشایر منتقد فیلم نیویورکی و میلتون گینزبورگ نویسنده و فیلمساز آمریکایی داوری بخش مسابقه این فستیوال را به عهده داشتند.
فستیوال فیلم های ایرانی نیویورک که با مدیریت بهمن مقصودلو، تهیه کننده و منتقد سینما و با پشتیبانی بنیاد زیبا برای نخستین بار در آمریکا برگزار شد، همچنین مروری داشت بر آثار کامران شیردل مستندساز برجسته ایرانی.
علاوه بر فیلم های ایرانی، فستیوال فیلم های کوتاه نیویورک، در بخش ویژه ای تعدادی از فیلم های کوتاه برگزیده تاجیکستان و افغانستان را نیز به نمایش گذارد. همچنین در بخش چشم انداز این فستیوال، هفت فیلم کوتاه از ساخته های محسن مخملباف،
سمیرا مخملباف، حنا مخملباف و مرضیه مشکینی نیز به نمایش در آمد .
کلیپی کوتاه از یکی از کارهای محسن مخملباف
No comments:
Post a Comment